Könyvajánló gimnazistáknak
 

Az én kedvenc könyvem egy kötelező olvasmány: Dante: Isteni színjáték: Pokol című része.

http://szentistvanmako.monguz.hu/image/image_gallery?uuid=e1d799ce-9c4f-42cc-a53d-d80c8f85342a&groupId=10157&t=1391522448225

A költő hatalmas képzelőerővel ragadja meg a halál utáni "életet" és az életben elkövetett bűnökért való bűnhődést. A pokolban a lelkek különféle helyeken szenvednek, más-más bűneikért. Érdekes elképzelés a Dantétól, hogy a főhős egy segítővel járja végig a pokol részeit szerelme felkutatása érdekében, akit az ördög "elrabolt". Izgalmakkal és kihívásokkal teli események játszódnak le a történet olvasása során. A pokol egyes részeiben találkozik ismert emberek lelkeivel és látja szenvedéseiket. Részletesen leírja, milyen módon szenvednek a lelkek.

Azért ajánlom ezt a könyvet, mert az én képzelőerőm határtalan volt ennél a könyvnél és egyáltalán nem tartom unalmasnak: egészen belemerültem az olvasásába. Azoknak ajánlom, akik nem szeretnek kötelező olvasmányokat olvasni, mert nem érdekli őket az olvasás, vagy csak unalmasnak vélik azokat. Kellemes időtöltést kívánok! :)

Boros Franciska 9.G