Virtuális olvsasósarok
 

Könyvajánló kisebbeknek

Harry Potter

 

Ajánlom nektek a Harry Potter című regényt, melyet J. K. Rowling írt. A Harry Potter, bár hosszúnak tűnik elolvasni, mégis mikor az ember elkezdi olvasni, nem tudja abbahagyni. Hogy miért? Nos, azért, mert a Harry Potterben megvannak mindazok a szálak, melyek regénybe kellenek. Nagyon izgalmas, és érdekes regény, de nem csak a külön féle varázslatoktól lesz érdekes, hanem magától a történettől is. Vannak benne fonalak, melyek összegabalyodnak, de aztán a történet során egyre lazulni fog ez a csomó, a végére pedig már teljesen kigabalyodnak. Megvan benne a vidámság és egyben a szomorúság is. Megvan benne a szerelem is. 


A könyvnek nincs olyan része, amely unalmas volna, hanem mindig haladnak benne a cselekmények. J. K. Rowling igen nagyon szépen és kifejezően ír a regényben. Így az olvasást is lehet lehet élvezni, olya értelemben, hogy sok benne a személyleírás és ez segít elképzelni a szereplőket, hogy hogyan is néznek ki.
Majoros Viktória

Nyitva tartás
 
Hétfő 6. óra; 15:00 - 16:00
Kedd 2. és 4. óra
Szerda 5. óra; 14:00 - 16:00
Csütörtök 3. és 4. óra; 11:30 - 13:30
Péntek 6. óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Vélemények
 

Kedves Olvasó!

Észrevételével, javaslatával, kérdéssel, javaslattal forduljon bizalommal hozzánk a 

konyvkucko@szignum.hu e-mail címen! smiley

Projektleírások
 

Rendezvényeink

2012. november 29-én rendeztük meg első iskolai szavalóversenyünket, melynek eredményhirdetésére a projektnyitó rendezvényen (dec. 1.) került sor. A díjazottak oklevélben és Arany-, ill. ezüsttalentumban részesültek.

Ugyanezen a rendezvényen került sor a könyvtári vetélkedő 1. fordulójára, ettől vált interaktívvá a megnyitó. Itt szintén „Talentumokban” részesültek a legjobbak – címe: Költői szimbólumalkotás  Reményik Sándor Akarom c. versében.

A könyvtári vetélkedő 2. fordulója a magyar kultúra napján indult (2013. jan. 22.), megtalálható a honlapon is – ez szövegértés tesztsor, beadási határideje: 2013. febr. 1.

Már meghirdettük következő iskolai szavalóversenyünket – ezt két napon rendezzük meg:
2013. febr. 18 – alsó tagozat,
2013. febr. 19. – felső tagozat és gimnázium.

Első előadásunkra 2013. febr. 28-án kerül sor – vendégünk Monspart Sarolta lesz. 

További rendezvényeink a Hírek oldalon szerepelnek.

Aranytalentum
 
Online vetélkedő